Sistemi më i vogël diellor në Galaktikën tonë u zbulua nga shkencëtarët amerikanë. Ai përbëhet nga tre planete, të cilët janë më të vegjël se sa Toka dhe rrotullohen rreth yllit që është gjashtë herë më i vogël se Dielli ynë.

Periudha e rrotullimit të trupave qiellorë rreth yllit ndriçues përbën mesatarisht më pak se dy ditë. Planetet janë vendosur shumë afër yllit. Ndërsa kjo do të thotë se temperatura në këto planete është shumë e lartë për ekzistencën e ujit në sipërfaqen e tyre - parakushtit kryesor për lindjen e jetës.

0Sipas fjalëve të shkencëtarëve, zbulimi do të thotë se në Galaktikën tonë mund të ketë shumë më tepër planete nga sa dihen deri tani.