Aty nga korriku i këtij viti Rusia do të përfundojë dërgesat e 21 helikopterëve Mi-17 në Afganistan në respektim të kontratës së nënshkruar me SHBA. Siç njoftoi Shërbimi Federal rus për Bashkëpunimin Tekniko-Ushtarak, kjo kontratë me shumë prej 367,5 milionë $ u përfundua në vitin 2011.

0Universaliteti dhe karakteristikat e larta teknike e bënë Mi-17 bënë helikopterin më të përhapur në gjithë botën. Deri më sot janë prodhuar më shumë se 11 mijë helikopterë të këtij tipi, të cilët janë blerë nga 80 vende të botës.