Kina nxorri me sukses në orbitë satelitin e destinuar për sondimin e telekomanduar në distancë të Tokës me rezolucion të largët “Tszyyan III”. Aparati kozmik u lëshua sot në mëngjes nga kozmodromi “Taiyuan” në provincën veriore kineze Shanxi me ndihmën e raketëmbajtëses “Changzheng-4B” (“Marshimi i Madh”).

0Sateliti me peshë 2.650 kilogramë është projektuar për monitorimin e situatës në sferën e burimeve tokësore dhe ujore si dhe për parandalimin e pasojave të fatkeqësive natyrore.