Komanda e forcave detare të Ushtrisë së Rojeve të Revolucionit Islamik deklaroi sot mbi qëllimin e vet për të zhvilluar në muajin shkurt manovra stërvitore ushtarako-detare në Ngushticën e Hormuzit dhe në Gjirin Persik. Manovrat ushtarake të quajtura “Profeti i Madh” janë zhvilluar çdo vit gjatë këtyre 7 viteve të fundit.

0Stërvitjet e paradokohshme të forcava ushtarako-detare të Iranit “Velayat-90” (“Epërsia-90”) përfunduan me përkeqësimin serioz të situatës politike në Gjirin Persik.