Në Japoni filloi nga puna qendra për trajtimin e zonës së ndotur me rrezatim radioaktiv përreth centralit bërthamor “Fukushima-1”. Për këtë njoftuan të mërkurën në Ministrinë e Mbrojtjes së Mjedisit të vendit.

Në planet e qendrës në fjalë hyjnë dekontaminimi i autostradave, sistemeve të furnizimit me energji elektike dhe ujë të pijshëm, ndërsa më pas e godinave të banimit si dhe tokave bujqësore.

0Në mars të vitit 2011 në bregdetin verilindor të Japonisë ra një tërmet i fuqishëm shkatërrimtar, i cili u shkaktua nga cunami. Nga goditja e valës gjigande u dëmtua seriozisht centrali bërthamor japonez “Fukushima-1”.