Emri i themeluesit të WikiLeaks Julian Assange është i njohur në të gjithë botën për shkak të demaskimeve të shumta mjaft të bujshme. Me qëllim që ti përgjigjet pyetjes - se cili është në të vërtetë Julian Assange - gazetari australian Andrew Fowler mblodhi një numër të madh intervistash me të afërmit, miqtë dhe bashkëpunëtorët e Assange, të cilat dhe formuan bazën e librit biografik me titull “The Most Dangerous Man in the World” (“Njeriu më i rrezikshëm në botë”).

0Në villim të vitit 2012 Shtëpia botuese ruse “Azbooka” do ta nxjerrë në treg këtë libër me një tirazh prej 4000 kopjesh, i cili dhe do të bëhet biografia e parë e Julian Assange në gjuhën ruse.