Aeroporti më i lartë në botë do të ndërtohet në terrenin malor të Tibetit. Ai do të vendoset në lartësinë 4.400 metra mbi nivelin e detit.

Ndërtimi i portit ajror do të fillojë vitin e ardhshëm dhe do të vazhdojë plot 3 vjet. Kosto e tij do të përbëjë rreth 300 milionë dollarë.

0Tani në Tibet funksionojnë 5 aeroporte civile, dy prej të cilëve për shkak të kushteve të pafavorshme të motit punojnë vetëm disa muaj të vitit.