Raketëmbajtësja ruse “Proton-M” pritet të startojë sot nga kozmodromi “Bajkonur” (Kazakistan) me qëllim që të nxjerrë në orbitë një satelit holandez komunikimi “NSS-14”. Lëshimi është planifikuar për në 22.41 sipas orës së Moskës.

0Sateliti është projektuar për të ofruar shërbimet e komunikimit në Evropën Lindore, Afrikën Perëndimore, Amerikën e Veriut dhe të Jugut. Sipas planit, aparti duhet të punojë në orbitë për 5 vjet.