Qeveria izraelite ka bllokuar marrëveshjen me Turqinë për furnizimin asaj të sistemeve të zbulimit për Forcat Ushtarake Ajrore. Shuma e marrëveshjes me Turqinë ishte rreth 140 milionë $, kurse me plotësimin e kontratës duhej të merreshin kompanitë Elbit Systems dhe Israel Aerospace Industries. Dërgesat e sistemeve të para duhet të realizoheshin brenda disa muajve të ardhshëm. Sipas të dhënave të Elbit, kontrata u prish për arsye politike.