Në Rusi u realizua lëshimi i suksesshëm i antiraketës me rreze të shkurtër të veprimi të sistemit të mbrojtjes antiraket (MAR). Sipas njoftimeve të zëdhënësit të Ministrisë së Mbrojtjes të Federatës Ruse,  lëshimi u realizua me veprimet e përbashkëta të efektivit luftarak të poligonit Sari-Shagan në Kazakistan, Trupave të mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike të Federatës Ruse dhe përfaqësuesve të industrisë.

0U konfirmuan karakteristikat taktiko-teknike të antiraketave të sistemit të MAR, të cilat janë vënë në shërbim të Forcave të mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike ruse.