Në Phenian filloi ceremonia e dhënies së lamtumirës së fundit ish Udhëheqësit të Koresë së Veriut Kim Jong II, i cili vdiq nga një atak në zemër gjatë kohës së udhëtimit të punës nëpër vend me tren. Televizioni lokal transmeton pamjet e Pallatit Memorial Kymsusansky në Phenian, ku mbi piedestal nën një kupolë transparente është vendosur arkivoli me trupin e të ndjerit, i mbuluar me pëlhurë të kuqe dhe i zbukuruar me lule. Shfaqen gjithashtu skena të hidhërimit mbarëpopullor, në të cilat duken njerëz të ulur në gjunjë që qajnë me të madhe duke rrahur tokën me pëllëmbë. Kujtimin e babait e nderoi edhe djali i tij më i vogël Kim Jong Eun, i cili është shpallur pasardhës i Kim Jong II.

0Librat e ngushëllimit janë hapur në Ambasadën e Koresë së Veriut në Moskë dhe në Konsullatën e Përgjithshme të Republikës Popullore Demokratike të Koresë në qytetin rus Nahodka (Nakhodka). Varrimi i Kim Jong II është caktuar për datën 28 dhjetor.