Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov beson se vdekja e Udhëheqësit të Republikës Popullore Demokratike të Koresë Kim Jong II nuk do të ndikojë në marrëdhëniet e Rusisë dhe Koresë së Veriut.

“Ne shpresojmë se humbja, që iu shkaktua nga kjo vdekje popullit të Koresë së Veriut, nuk do të ndikojë në zhvillimin e marrëdhënieve tona miqësore”, - tha Sergei Lavrov.

0“Pasardhës i Madh” i Kim Jong II u deklarua i biri i tij - Kim Jong-Eun.