Kompania “Rrugët Hekurudhore të Rusisë” i porositi kompanisë gjermane “Siemens” edhe 8 trena të tjerë me shpejtësi të lartë “Sapsan” për 297 milionë euro. Siç njoftoi Presidenti i Shoqërisë së Hapur Aksionere “Rrugët Hekurudhore të Rusisë” Vladimir Jakunin, shuma e përgjithshme e kontratës, me marrjen parasysh të mirëmbajtjes së tyre teknike për 30 vjet, përbën 600 milionë euro. Dërgesat do të fillojnë në janar të vitit 2014.Trenat do të prodhohen në uzinës e kompanisë “Siemens” në Krefeld të Gjermanisë.

0Tani trenat “Sapsan” lidhin Moskën me Shën Petersburgun dhe me qytetin Nizhni Novgorod

.

0Që nga fundi i vitit 2009 ata kanë transportuar 5 milionë pasagjerë.