Collider (përshpejtuesi më i madh i grimcave në botë) planifikohet të ndërtohet në Japoni, në malet e ishullit jugor japonez Kyushu, ose në rrethinat e qytetit Kitakami në veri të ishullit Honshu. Projekti vlerësohet në 10 miliardë $.

Collider i ri, ndryshe nga ai evropian Large Hadron Collider (LHC), i cili ka formë unazore, do të ketë strukturë lineare. Megjithatë, gjatësia e tij do të përbëjë 30 kilometra - 3,5 kilometra më i gjatë se Large Hadron Collider (LHC) evropian.

0Collider i ri do të bëhet konstruksioni më i madh shkencor dhe eksperimental në botë, i cili do tu lejojë shkencëtarëve të kryejnë eksperimente për studimin e grimcave elementare.