Vullkani Kizimen në Gadishullin e Kamçatkës, në Lindjen e Largët të Rusisë, po vazhdon të vjellë shtylla hiri në një lartësi prej më shumë se 7 kilometra. Atij i është përcaktuar shkalla më e lartë e rrezikshëmrisë - e kuqe - kodi i rrezikut kërcënues për aviacionin. Grimcat e vogla abrazive të hirit vullkanik mund të depërtojnë në mekanizmat e aeroplanëve dhe të provokojnë aksident ajror.

0Sipas mendimit të shkencëtarëve, rrezik kërcënues për pupullsinë erupsioni i vullkanit tani për tani nuk përbën.