Bjellorusia po përgatitet për lëshimin e një sateliti, të projektuar për sondimin e telekomanduar në distancë të Tokës. Lëshimi i njëkohësishëm i tij me aparatin analogjik kozmik rus është planifikuar për gjysmën e parë të vitit të ardhshëm nga kozmodromi “Bajkonur” në Kazakistan, njoftuan në Akademinë e Shkencave të Republikës. Sateliti do të sigurojë mbulimin e plotë të territorit të Bjellorusisë me filmim kozmik.

0Në të ardhmen Rusia dhe Bjellorusia planifikojnë të krijojnë grupin orbital, i cili do të shfrytëzohet në interes të Shtetit të Bashkuar Rusi-Bjellorusi.