0Sipas njoftimeve të fundit, u vranë 4 persona dhe janë plagosur më shumë se 70 të tjerë, 7 prej të cilëve ndodhen në gjendje shumë të rëndë. Policia më vonë hodhi në erë automobilin, me të cilin erdhi në vendin e ngjarjes sulmuesi, për shkak të frikës se ai është i minuar. U bë i ditur emri i personit që hapi zjarr me armë mbi njerëzit në sheshin qendror të qytetit - ai është 32-vjeçari Nordin Amrani. Motivet e veprimeve të tij mbeten të panjohura. Autoritetet e vendit hodhën poshtë njoftimet se krimineli kishte bashkëpunëtorë dhe mohojnë çdo lidhje të tij me gjithfarë organizatash terroriste. Në Liezh (Liege) kanë ndërmend të vijnë Mbreti dhe Kryeministri i Belgjikës.