Në Japoni me qëllim të monitorimit të Azisë verilindore dhe, në radhë të parë, territorit të Republikës Popullore Demokratike të Koresë, u lëshua me sukses në orbitë një satelit zbulimi i radiolokacionit.

0Aparati është i pajisur me radar, i cili mundëson mbledhjen e informacionit natën dhe në mot me shumë re. Konstruktimi dhe lëshimi i tij i kushtuan Japonisë rreth 650 milionë dollarë. Para kësaj Japonia ka patur vetëm satelitë për zbulimin optik. Më i përsosuri nga ata është i aftë të pikasë në Tokë objekte me përmasa disa dhjetëra centimetra. Shkas për zhvillimin e satelitëve spiunë në Japoni u bë programi i Republikës Popullore Demokratike të Koresë, i cili ka filluar të përpunohet në këtë vend që në vitin 1998.