Raketëmbajtësja ruse “Proton-M” («Протон-М»), e cila startoi të dielën nga kozmodromi “Bajkonur” në Kazakistan, nxorri me sukses në orbitën e llogaritur satelitin izraelit të komunikimit “AMOS-5” dhe satelitin translator “Lluç-5A” («Луч-5А»).

Shiko galerinë fotografike

Sateliti izraelit i komunikimit “AMOS-5A” u konstruktua në Rusi për operatoren izraelite të komunikimeve satelitore - kompanisë “Spacecom”. Afati i funksionimit të tij është llogaritur për 15 vjet.

0Lançimi i ditës së dielë u bë i 9 për këtë vit dhe i 372 për gjithë historinë e fluturimeve të raketëmbajtëses të tipit “Proton-M”.