0Në autokolonë e Ministrisë ruse të Situatave të Jashtëzakonshme (MSJ) u nis për në Kosovë me ngarkesa humanitare. Autokolona e përbërë nga 25 automjete speciale po çon për serbët e Kosovës centrale mobile elektrike, batanije, produkte ushqimore, enë kuzhine dhe mobilje të përshtatura për përdorim në terren fushor. Mbërritja e saj në Kosovë pritet më 12 dhjetor. Pesha totale e ngarkesave humanitare është 284 tonë.