Astronomët amerikanë kanë zbuluar 18 planete të reja jashtë sistemit tonë diellor. Pesha e secilit prej tyre është përafërsisht e barabartë me masën e Jupiterit dhe rrotullohen ata rreth yjeve si të paktën 1 herë e gjysmë më të mëdhenj se Dielli. Tani numri i përgjithshëm i planeteve të njohura për shkencën përtej sistemit diellor është rritur me gati 50%.

0Këtë vit u botuan studime, sipas të cilave teleskopi kozmik i NASA-s “Kepler” ka zbuluar në thellësitë e kozmosit 54 objekte - ndoshta plane në të cilët mund të ekzistojë jeta. Aktualisht numërohen mbi 700 planete të tilla.