Zgjedhjet e deputetëve të Dumës së VI Shtetërore mund të konsiderohen të vlefshme. Deklarata përkatëse u bë nga Kreu i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve të Federatës Ruse Vladimir Çurov në Qendrën e Informacionit të KQZ-së në Moskë. Zyrtari vuri në dukje se, siç pritet, të dhënat përfundimtare përkatësisht pjesëmarrjes së votuesve do të rezultojnë jo më pak se 60%.

Vladimir Çurov kujtoi gjithashtu, se njëkohësisht në 27 subjekte të Federatës u zhvilluan zgjedhjet për parlamentet rajonale dhe rreth 3000 zgjedhje për organet e vetëqeverisjes lokale.