Faqet (sites) e shumë burimeve ruse të informacionit dhe projekteve në ditën e zgjedhjeve në Dumën Shtetërore iu nënshtruan DDoS - sulmeve dhe u bllokuan.

Sipas mendimit të Kryeredaktorit të Radiostacionit “Eho e Moskës” («Эхо Москвы») Aleksei Venediktov, sulmi i ndërmarrë në ditën e zgjedhjeve parlamentare ka për qëllim të pengojë publikimin e informacionit për shkeljet gjatë procesit të votimit.