Në Rusi hyri në shërbim luftarak një lloj i ri trupash - Forcat e Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike. Sot ato morën mbi vete misionin e drejtimit të sistemit të paralajmërimit të hershëm të sulmeve raketore, mbikëqyrjes së hapësirës kozmike dhe komandimin e grupimit orbital rus.

0Trupat e Mbrojtjes Ajrore dhe Kozmike do të bëhen vija e parë e mbrojtjes së vendit nga kërcënimet ushtarake me karakter strategjik. Në përbërjen e trupave të reja hynë komanda kozmike, komanda e mbrojtjes kundërajrore dhe mbrojtjes antiraket dhe kozmodromi “Plesetsk” në veri të vendit.