Ushtrisë ruse iu shtua regjimenti i parë i raketave, i cili është i armatosur me komplekset më të fundit mobile (të lëvizshme) “Jars”. Ai është vendosur në rajonin Ivanovo (në Rusinë Qendrore).

0Komplekset “Jars” janë të  pajisura me raketa balistike ndërkontinentale, të cilat kanë një seksion shumë të shkurtër starti (marrje vrulli) dhe janë të afta të sulmojnë njëherazi një sërë objektivash, meqenëse në fluturim mbushjet bërthamore ndahen në disa pjesë.