Në qarkun Qendror Ushtarak të Rusisë po përfundon riarmatimi dhe modernizimi i Trupave të Mbrojtjes Kundërajrore. Komplekset raketore zenit,  tashmë të vjetëruara, po zëvendësohen me sistemin e ri të zjarrit “Buk-M2”, me ndihmën e të cilit mund të pikaset dhe të asgjësohet çdo avion apo raketë vetëm për pak minuta.

0Mobiliteti i kompleksit “Buk” e bën atë praktikisht të paprekshëm, të pacënueshëm nga sistemet e mbrojtjes antiraket të kundërshtarit.