Komuniteti i parë autonom i xhuxhëve në historinë e Ishujve Filipine do të krijohet në afërsi të Manila në 3 vitet e ardhshme. Në këtë vendbanim të tyre do të ketë gjithçka të nevojshme për jetesë - shkolla, dyqane, një kishë dhe, natyrisht, shtëpi të ndërtuara në stil të veçantë - “përrallor”.

Përfaqësuesit e Shoqatës së Njerëzve të Vegjël, e cila në momentet aktuale numëron më shumë se 200 veta në radhët e saj, shpresojnë shumë se “Qyteti i Xhuxhëve” do të bëhet një nga objektet interesante më të vizituara të kryeqytetit të Filipineve.

0Në Manila ndodhet gjithashtu edhe një bar i quajtur “Shtëpia e Hobbit”. Përveç dizajnit të interierit në frymën e veprave të Tolkien, lokali është bërë i famshëm me vetë faktin se në të punojnë vetëm xhuxhë.