Në Kirgistan filloi aksioni një mujor i luftës kundër rrëmbimit të nuseve. Në republikë çdo vit rrëmbehen 15 deri në 16 mijë vajza për martesë të detyruar, duke e shpjeguar këtë me traditat kombëtare.

0Meqenëse rastet e rrëmbimit të nuseve këto vitet e fundit janë shpeshtuar si shumë, disa organizata ndërkombëtare të mbrojtjes së të drejtave të njeriut iu drejtuan autoriteteve të Kirgistanit me thirrjen për të marrë masa të vendosura për mbrojtjen e të drejtave vajzave dhe të grave të reja në vend.