Si rezultat i tërmetit të ri që ra në Tuqi me magnitudë 5.6 ballë sipas shkallës Rihter nën rrënojat e godinave të shembura vazhdojnë të mbetet më shumë se 100 njerëz.

Për shkak të lëkundjes së fuqishme nëntokësore u shkatërruan 18 ndërtesa, përfshirë edhe disa shkolla. Nga gërmadhat u arrit të nxirren 20 persona të mbijetuar.

0Në rajonin e tërmetit u dërgua një ekip prej 300 shpëtuesish, mjete teknike dhe sende të nevojës së parë për popullsinë lokale. Spitalet vazhdojnë të pranojnë të dëmtuarit. Bashkëpunëtorët e degës lokale të “Kryqit të Kuq” kanë vendosur në rajonin e përfshirë nga tërmeti 15.000 çadra banimi.