Qeveria e Nigerisë është e gatshme të bashkëpunojë me Gjykatën Penale Ndërkombëtare dhe të dorëzojë djemtë e Muammar Gaddafi. “Vendndodhja e Seif al-Islam nuk dihet, por nëse ai është në Nigeri atëhere do të merren të gjitha masat për transferimin e tij në Gjykatën Penale Ndërkombëtare”, - thuhet në njoftimin e qeverisë së koalicionit nigerian.

0Përveç kësaj, djali tjetër i Muammar Gaddafi - Saadi - gjithashtu u arratis në Nigeri me një skuadër truprojash. Sipas dëshmive të njërit prej rojeve, Saadi Gaddafi jeton në një vilë luksoze afër pallatit presidencial në kryeqytetin e Nigerisë - Niamey.