Të afërmit e Muammar Gaddafi po ngrenë padi në Gjykatën Penale Ndërkombëtare në Hagë sipas faktit “krime lufte”. Siç u shpreh avokati i familjes së Gaddafi, eliminimi i ish Udhëheqësit libian ishte planifikuar nga Aleanca e Atlantikut të Veriut.

0Koloneli i plagosur u kap rob nga ushtarët e Këshillit Kalimtar Kombëtar, të cilët fillimisht e torturuan atë ndërsa më pas e vranë. Të afërmit e Gaddafi janë tej mase të zemëruar dhe të indinjuar edhe nga fakti i talljes mizore me Muammar Gaddafi e vdekur, kufoma e të cilit u nxorr për sehir nga të gjithë në vitrinën e një supermarketi të qytetit.