Me vendim të Agjencisë Federale Kozmike të Rusisë “Roskozmos” në kozmodromin “Vostoçnij” (“Lindor”) në rajonit Amur (Lindja e Largët Rusisë) komplekset e startimit të raketëmbajtëseve “Sojuz-2” dhe “Angara” do të vendoset disa kilometra larg njëri-tjetrit. Fillimisht do të ndërtohet kompleksi për raketëmbajtëset “Sojuz-2”, meqenëse është më i përpunuar.

0Anëtarët e komisionit të “Roskozmos” përcaktuan tashmë vendin e ndërtimit të “qytetit yjor”. Ndërsa ndërtuesit tashmë ia hynë punës.