Zëri i Rusisë Në Moskë po diskutohen mundësitë e njohjes së gjuhës ruse si një prej gjuhëve zyrtare të Bashkimit Evropian. Kjo po ndodh në Konferencën Botërore të Bashkatdhetarëve, të organizuar nga Ministria e Jashtme e Rusisë.

0Zëdhënësi i MPJ, gjatë fjalës së marrë në këtë Konferencë, u shpreh se për mbështetjen e iniciativës për ti dhënë gjuhës ruse këtë status është e nevojshme, në veçanti, të krijohet një grup iniciative si dhe mbledhja e 1 milion nënshkrimeve të mbështetësve të kësaj ideje.