Zëri i Rusisë Banorët e kryeqytetit çeçen Grozni sot po festojnë Ditën e qytetit. Në rrugët dhe sheshet e tij po zhvillohen shëtitje popullore, shfaqje të teatralizuara, koncerte të ansambleve folklorike, gara sportive.

0Një nga evenimentet kryesore të kësaj feste do të bëhet koncerti me pjesëmarrjen e yjeve botërore, ndër të cilët janë këngëtarja e famshme kolumbiane Shakira, aktorët amerikanë Kevin Costner dhe Hilary Swank, violinistja famoze britanike Vanessa Mae. Kurse në mbrëmje qielli mbi Grozni do të ndriçohet nga fishekzjarret shumëngjyrëshe.