Zëri i Rusisë Në listën e 500 korporatave më të mëdha të botës për vitin 2011, e cila u publikua nga revista amerikane Fortune, hynë 7 kompani ruse.

Në 100-shen e parë renditen edhe kompanitë ruse të naftës “Gazprom” dhe LUKOIL. Me diferencë të madhe ato ndiqen nga kompanitë “Rosneft”, “TNK-BP” dhe “Sberbank”. E përfundon listën “Surgutneftegaz”.

0“Sberbank” u njoh gjithashtu si një ndër 50 kompanitë më fitimprurëse në botë. Ajo renditet e 15-ta me të ardhura që i tejkalojnë 6 miliardë $.