Në krahinën Krasnojarsk (Siberi), në ndërmarrjen “Sistemet informative satelitore” u projektua dhe u konstruktua sateliti që destinohet për testimet e aparaturave dhe sistemeve të reja në kushtet e kozmosit.

Pjesa më e madhe e aparaturave të bordit të këtij aparati kozmik do të përdoret për herë të parë.

0Në muajt e afërt sateliti do të nxirret në orbitë.