Në Lituani u përplasën 2 avionë ushtarakë francez dhe lituanez. Incidenti ndodhi në gjatë kohës së stërvitjeve ushtarake në rajonin e bazës ajrore Zoknyaj në periferitë e qytetit Siauliai me përfshirjen e avionit gjuajtës “Mirage” të Forcave Ajrore të Francës dhe aeroplanit mësimoro-luftarak të Lituanisë L-39 Albatros. Fatmirësisht askush nuk pësoi dëm.

Pas përplasjes avioni francez arriti të ulet në tokë, kurse ai lituanez ra. Por pilotët kapultuan me sukses.