Në rajonin e qytetit serb Paraçin, nëpër territorin e të cilit do të kalojë një nga degët e gazsjellësit “South Stream” (“Rryma Jugore”), xhenierët rusë çaktivizuan këtë vit rreth 400 predha, njoftuan në Ministrinë e Situatave të Jashtëzakonshme të Federatës Ruse.

0Kryesisht këto janë mina të pashpërthyera kundër-këmbësori, predha artilerie dhe bomba ajrore. Ato kanë mbetur që nga koha e luftës së viteve 1990 në ish Jugosllavi.