Salvadori deklaroi zyrtarisht mbi njohjen e shtetit Palestinez, duke vënë në dukje gjatë kësaj se ky hap do të bëhet një kontribut me peshë në procesin e rregullimit paqësor të konfliktit në Lindjen e Mesme. “Njohja e Palestinës si shtet është obligimi ynë përpara popullit palestinez, - deklaroi Presidenti i Salvadorit Mauricio Funes.

0Më parë mbi njohjen e Palestinës si shtet të mëvetësishëm deklaruan përfaqësuesit e vendeve të tjera latinoamerikane Honduras, Kosta Rika, Nikaragua, Republika Domenikane, Argjentina, Brazili, Kili dhe Ekuadori.