Zjarri i madh që ra në rezervatin e madh shtetëror rumun në deltën e Danubit asgjësoi florën dhe faunën unikale të tij me një sipërfaqe prej 300 hektarë. Zjarri nuk mëshiroi qindra zogj dhe kafshë të rralla, që ndodheshin nën mbrojtjen shtetit dhe ishin listuar në Librin e Kuq (të specive në zhdukje e sipër).

0Shuarjen e zjarrin e ndërlikoi jashtë masë era e fortë dhe terreni moçalor. Në momentet aktuale zjarri u arrit të lokalizohet, situata është marrë nën kontroll. Sipas të dhënave paraprake, shkak i shërthimit të zjarrit mund të jetë bërë pakujdesia me zjarrin nga ana e turistëve.