Rusia doli me iniciativa të reja përkatësisht ndërtimit të centraleve të tjera bërthamore për Iranin përveç objektit në Busher, njoftoi Kryetari i Agjencisë së profilit përkatës të Republikës Islamike Fereydoun Abbasi Davani. Por zyrtari i lartë nuk nuk saktësoi se çfarë elektrostacionesh atomike do të jenë ato dhe se ku planifikohet të ndërtohen.

0Vitet e fundit Irani ka shprehur dëshirën për të ndërtuar në territorin e vet 10-20 centrale bërthamore, ndërmarrjen për pasurimin e uraniumit si dhe qendrën kërkimore për teknologjitë bërthamore.