Në Rusi po përpunohet projekti i uljes së stacionit automatik ndërplanetar në asteroidin Apophis dhe instalimi i një radiofari (Radio Beacon) në sipërfaqen e tij. Për këtë njoftuan në Bashkimin Prodhues Shkencor me emër të S. A. Lavoçkinit - ndërmarrjen ruse të industrisë raketoro-kozmike.

0Radiofari do të ndihmojë banorët e Tokës të mësojnë parametrat realë të orbitës së trupit qiellor dhe të sqarojnë propabilitetin e përplasjes së tij me Tokën. Ndërsa tani për tani po realizohen përpunimet fillestare të projektit.