Çmimi i arit në tregjet botërore ka arritur tashmë një maksimum të ri historik. Në ankandin e së premtes në New York Stock Exchange ai u rrit me 1,2% dhe arriti treguesin 1855,3 $ për ounce.

0Rekordi i vlerës së arit po përditësohet tashmë për sesionin e dytë tregtar radhazi. Siç vihet në dukje në komentet e Agjencisë Bloomberg, vlera e arit në rolin e asetit të sigurt po vjen duke u rritur në sfondin e rënies së theksuar të çmimeve në bursat botërore të aksioneve dhe problemeve me borxhet në Evropë. Muajin e kaluar çmimi i metalit të çmuar u shtrenjtua në 8,5%.