Operacionet ushtarake dhe policore në Siri u ndaluan. Për këtë deklaroi Përfaqësuesi i Përhershëm i Sirisë në OKB Bashar Xhafari në lidhje me diskutimin të enjten të situatës së krijuar në Siri në Këshillin e Sigurimit të OKB-së. Konsensus nuk u arrit, por SHBA deklaruan mbi vendosjen e sanksioneve të reja kundër Damaskut.

0Presidenti amerikan Barack Obama kërkoi nga Presidenti sirian Bashar Al-Assad dhënien e dorëheqjes. Përfaqësuesi i Përhershëm i Sirisë në OKB i konsideron këto veprime të Uashingtonit si “luftë diplomatike dhe humanitare” kundër vendit të tij.