Bursat e aksioneve të Azisë u hapën të premten me një rënie katastrofike. Indekset kryesore ranë nga 2,07 - 4,52% në sfondin e situatës negative në tregjet e SHBA dhe Evropës. Në prag tregtimi në tregjet amerikane të aksioneve gjithashtu përfundoi me rënien e kuotimeve.

0Dinamika aspak ngushëlluese, për të mos thënë zhgënjyese, e tregut amerikan të letrave me vlerë shpjegohet me frikën e investitorëve përkatësisht perspektivave të zhvillimit të ekonomisë botërore. Të enjten Banka Morgan Stanley publikoi raportin në të cilin konfirmohet se SHBA dhe vendet e BE tani ndodhen në prag të një vale të dytë recesioni.