Lufta informative rreth Sirisë ka arritur apogjeun e vet, deklaruan në Komitetin rus të Solidaritetit me popujt e Sirisë dhe Libisë. Lufta informative po zhvillohet në nivel të ri ideologjik dhe teknologjik. Në pararojë të saj kanë dalë mediat perëndimore, të cilat merren me hiperbolizimin, lëpirjen e detajeve të vogla pa marrë mundimin të sqarojnë shkaqet e vërteta të asaj që po ndodh në Siri.

0Në Komiteti e Solidaritetit paralajmëroi kundër ndërhyrjes së huaj në konfliktin në Siri sipas skenarit libian. Shumë ekspertë janë mëse të bindur se në Siri veprojnë grupimet e armatosura që nuk duan dialog me autoritetet.