Shkencëtarët amerikanë regjistruan një shpërthim në Diell, që u njoh si më i fuqishmi në ciklin aktual të aktivitetit diellor, i cili filloi që në vitin 2008. Shpërthimet të tilla kaq të fuqishme janë të afta të shkaktojnë në Tokë disfunksionimin e aparaturave satelitore dhe mjeteve tokësore të komunikimit, por për njeriun rrezik të drejtpërdrejtë ato nuk përbëjnë.

0Tani pasoja të tilla nuk e kërcënojnë planetin tonë meqenëse rrjedha e plazmës mori drejtim tjetër.