Kompania Apple u bë korporata më e shtrenjtë në botë. Gjatë tregtimit në New York Stock Exchange aksionet e saj u rritën me 3,2%, gjë kjo që çoi në rritjen e kapitalizimit deri në 338 miliardë $.

0Kështu pra, prodhuesi i iPhone dhe iPad parakaloi kompaninë e naftës dhe gazit Exxon Mobil, vlera e aksioneve të së cilës ra me 1,4%. Kapitalizimi i kësaj të fundit ra deri në 337,7 miliardë $. Në vendin e tretë renditet, si dhe më parë, në mënyrë fort të qëndrueshme kompania kineze e naftës PetroChina.