Për 2 vjet e gjysëm në Lindjen e Largët të Rusisë janë regjistruar më shumë se 70 krime me orientim terrorist dhe ekstremist. Për këtë njoftoi sot në Vladivostok Kryetari i Komitetit Kombëtar Antiterrorist të Rusisë Aleksandër Bortnikov.

0Ai theksoi se këto vitet e fundit një tendencë fort e rrezikshme po bëhet shfrytëzimi i mjeteve të terrorit nga grupet radikale të rinisë, në radhë të parë i lëndëve eksplozive.