Ministria e Mbrojtjes mori vendimin që deri në vitin 2015 të heqë nga dezhurni luftarak trenat e blinduar të pajisur me topa dhe mitralozë.

Nga 5 trenat e blinduar, me të cilët u pajis ushtria në epokën e Bashkimit Sovjetik, deri në ditët tona kanë mbetur vetëm 2: “Baikal” dhe “Amur”. Pas heqjes nga dezhurni luftarak ata do të përdoren për mbrojtjen dhe çminimin e rrugëve hekurudhore.

0Detyrat luftarake gjatë paraqitjes së kërcënimit të hapjes së zjarrit me armë apo gjatë shoqërimit të eshelonëve në rrugët e minuara mund ti plotësojnë për mrekulli teknika e blinduar ose komplekset raketore zenit të vendosura në platformë hekurudhore.